Choď na obsah Choď na menu
 


O energetických upírov a ako na nich

 

team-upirky.jpg



O energetických upíroch a ako na nich

Na internete som objavila veľmi užitočný článok z oblasti psychohygieny: Negatíny ľudia a energetický upíri. Pretože styk s takýmito ľuďmi nás oberá o množstvo energie, je táto téma dôležitá - a navyše aj užitočná pre bežný život, takže bez zaváhania zakotvila aj tu:

Negativni ľudia sú ako čierna diera. Z ničoho nič sa objavia a vysajú z vás všetku energiu. Snažíte se zostať pozitivne naladení a vo svojom strede, ale ich negativita vás oberá o životnú energiu, začínate byť vyčerpaní a koľkokrát začnete prepadať depresii. Čo s tým? Najskôr je potreba zvážiť kto z ľudí s ktorými sa v živote stýkame je negatívny.To však nemusí byť tak ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá.

Niektorí ľudia sa zdajú byť milí a príjemní, avšak v skutočnosti sú to akýsi energetickí upíri. Ako ich poznáte?
máte naraz pocit, ako byste boli vystavení nejakému neviditeľnému nebezpečiu
cítite se neistí, nervózni, alebo v strehu
pociťujete mrazenie, naskakuje vám husia koža, aj keď je teplo, tešíte sa, až sa rozlúčite
urobí sa vám nevoľno

Medzi týchto ľudí patria tí, ktorí si neustále na niečo sťažujú, nezavrú pusu a nepustia druhého k slovu, dramatizujú a preháňajú, stavajú sa do pozicie obetí, ktorej nie je pomoci, celý svet sa proti nim spikol, nikto ich nemá rád atd.

Tiež si všímajte o čom ľudia hovoria. Hľadajú na všetkom neustále nejaké chyby? Sťažujú sa než by pre zlepšenie stavu niečo urobili?

Akonáhle zistíte, kto z vás vysáva energiu, môžete urobiť opatrenia ako sa pred nimi brániť. Navrhujem desať stratégii, ako zachádzať s negativnými ľuďmi:

uiirka.jpg



1) Odkiaľ ich negativita pochádza?

Rozumiete tomu, prečo je dotyčná osoba tak negatívna? Pretože nemá rada svoju prácu, je frustrovaná, cíti sa chytená do pasti, chýba jej sebavedomie, takže jediným zpôsobom, ako ho získať, je druhých zraňovať a urážať. Keď objavíte príčinu ich negativity, ľahšie ich prístup pochopíte. Niekto sa domnieva, že jediným zpôsobem, ako niečoho dosiahnuť, je pomocou manipulácie. Myslia si, že keď nebudú nariekať a sťažovať si, nikto ich nebude počuť a venovať im pozornosť.

Nezabúdajte, že ich negatívne chovanie je odrazom ich samých a vyzrádza to, s čím sa stretávajú; odraz toho, čím ste vy, to nie je!

2) Usmievajte sa a nenechajte sa do ich hry vtiahnuť

Akonáhle začnú svoje plačlivé prejavy, len sa usmievajte a nijak to nekomentujte. Nenechajte sa do ich problémov zatiahnuť. Pokiaľ môžete, odídte z miestnostii. Negatívni ľudia sa vás pokúšajú vytočiť aby si z vás mohli cucnúť energiu. Nechyťte sa do ich nastraženej siete negativity, pretože ak to dopustíte, začnú z vás vysávať energiu. Vydržte v pozícii pozorovateľa. Ako pomôcku si môžete hovoriť, že vás mrzí, aká je tá osoba nešťastná. Pošlite jej svetlo., Pokiaľ ho prijme, je to dobré, pokiaľ nie, nie je to váš problém.

3) Navrhnite, abyste se začali baviť o niečom peknom

Akonáhle sa dostanete k slovu, opýtajte sa napríklad, čo pekného dneska prežili. Niekto si vôbec neuvedomuje, že sa chová negatívne. Jednoducho v takom prostredí vyrastal a žije, takže sa to pre neho stalo druhou prirodzenosťou a životným štýlom. Keď mu to nenápadne pripomeniete, je nádej že si uvedomí akí je a začne rozmýšľať pozitívnejšie. Pre chronických sťažovateľov a permanentné obete prestanete byť príťažliví.

4) Predstavte si,

Ako vás obklopuje biele svetlo (alebo že ste zahalení do ochranných krídel anjelov) Môže sa to zdať ako drobnosť, ale schválne to vyskúšajte a uvidíte že to funguje. Zistíte, že sa vás ich energia nemôže dotknúť, pretože ste pod ochranou ochranného štítu bieleho svetla.Táto technika je účinná aj v prípade, že negatívnou osobou je niekto, s kým se nemôžete prestať stýkať. Tiež sa mi osvedčilo opakovať si „Len keď to dovolíš“ - čím mám na mysli, že niekto nás môže zraniť len vtedy, keď mu to dovolíme.

5) Je to znamenie?

Ak ste na duchovnej ceste, zvážte tiež, či to nie je znamenie k odchodu a posunu ďalej. Sama som vypozorovala, že niekedy mi osud do cesty posiela ľudí, keď som sa v nejakej situácii ustálila a neprináša mi nič nového. Môže to byť niečo ako posol, aby sme sa nenechali lapiť do zlatej klietky a pokračovali ďalej v napĺňaní svojho sna. Títo ľudia nám vlastne preukazujú službu, pretože nám poskytujú „nakopnutie“, aby sme sa konečne rozhúpali.

6) Čo to vypovedá o vás?

Negatívni ľudia sa z vás snažia vydolovať nejakú reakciu. A jediným spôsobom, ako toho môžu docieliť, je nájsť vasu achillovu pätu, vaše zraniteľné miesto. Často to bývajú pocity viny alebo výčitky, ľutovanie niečoho, čo ste (ne)urobili, pripomínanie vašich minulých chýb, abyste cítili previnenie či ľútosť, alebo aby ste získali dojem, že vás nikto nemá rád či že nie ste dosť dobrí. Takže na mieste je položiť si otázku: „Prečo sa ma to tak dotýka? Niekedy sa môžete o sebe dozvedieť vďaka rozboru pocitov, ktoré vo vás negatívny človek vzbudil naozaj veľa. Naviac tým, že si to uvedomíte a začnete na tom pracovať, pripravujete tie osoby o svoj „energetický spúšťač“.

7) Potreba pocitu potrebnosti

Zvážte, či to, že trpezlivo načúvate sťažnostiam druhého nie je maskovaným pocitom že chcete byť užitočný. Máte pocit, že vás ten druhý potrebuje? Pokiaľ áno, tak sa snažte sami seba viac oceňovať a zistíte, že sa vám to už tak často nestáva. Vyberajte si, komu pomôžete. Keď budete len dutou vŕbou, ktorej druhí zverujú svoje neustávajúce sťažnosti, tak tým nikomu nepomôžete. Dobrým testom je skúmanie pocitu, ako sa cítite potom čo ste niekomu pomohli.. Pokiaľ ste uťahaní, otrávený, znechutení alebo smutný, tak ste im dali kus svojej energie. A to ani jednému z vás neprospieva.

8 ) Opakujte stále dookola „Ja viem, hm, ale prosím ťa“ apod.

To vám pomôže vystavať si ochranný val akúsi stenu a druhého by to malo teoreticky prestať baviť. Je to len teória,. Ale pokiaľ sa vám ostatné techniky neosvedčia, tak to stojí za vyskúšanie.

9) Vaša chyba to nie je

Možno máte dojem, že by ste problémy toho druhého mali vyriešiť, alebo im v tom aspoň pomôcť. Samozrejme vy nie ste za negativitu druhých ani za ich život zodpovední. Nemusíte sa cítiť vinný , keď oni sú nešťastní. Zbavte sa potreby im pomáhať alebo za nich riešiť ich záležitosti. Oni aj tak žiadne riešenie nehľadajú; chcú len vašu energiu takže musítebyť silní a nedať im ju. Môžete im skúsiť povedať, že máte nejakú prácu a tak ich nemôžete dlho počúvať. Pokiaľ na to nedbajú, rázne hovor ukončite. Možno sa vám to na prvý pohľad javí ako bezohľadné a neláskavé, ale prečo by ste sa nimi mali nechať stiahnuť? Keď sa obidvaja ocitnete na dne, kto vám pomôže späť nahor?

10) Udržujte si elán a sústreďujte se na svoju vlastnú energiu

Tým, že sa budete snažiť zostať vitálni a budete si predstavovať, že ste pod ochranou, pomôže vám to udržať sa vo svojom strede a nepustiť si druhých príliš blízko k telu. Tiež platí, že čím menej pozornosti negativnym ľuďom venujete, tým menej ich k sebe budete priťahovať.upirstvo.jpg

„Energetickí upíri“

sa z času na čas objavia v živote každého. Je potreba sa naučiť s nimi efektívne jednať a to najlepšie skôr, než se v takejte situácii ocitnete. Pokiaľ sa na to nepripravíte, pripravia vás oni o vašu drahocennú energiu, či už si toho budete alebo nebudete vedomí. A tiž majú silný vplyv na to, či sa nám podarí naplniť svoje sny a priania. Keď si budete sami sebou istý, nikto z vás – pokiaľ to nedovolíte - vašu energiu nevysaje.